Ny arvelov

Stortinget vedtok ny arvelov i mai 2019, men det er per dags dato fortsatt ikke avklart når den trer i kraft.
Det er ikke gitt klare signaler om når dette vil finne sted, men departementet har tidligere antydet at det antagelig kan forventes før sommeren 2020.
Noen av endringene som kommer med den nye loven er at pliktdelsarven til livsarvinger på to tredjedeler videreføres. Nå er det begrenset til en million per arving, men dette økes til 15 G, noe som med dagens verdi betyr cirka 1,5 millioner.
I den nye loven vil man også kunne testamentere bort bestemte eiendeler, også om disse er verdt mer enn arvingens pliktdelsarv. Det kan man ikke etter den nåværende loven.
Mer informasjon kommer når den nye loven trer i kraft.

Generasjonsskifte – Gode løsninger for arv av fast eiendom

Artikkel skrevet av advokat Georg  Ibsen Lexander publisert i Huseier 2-2017

Fremtidsfullmakter

Her finner du gode tips til hva du bør gjøre underveis i leieforholdet