Ny arvelov

Stortinget vedtok ny arvelov i mai 2019, men det er per dags dato fortsatt ikke avklart når den trer i kraft.
Det er ikke gitt klare signaler om når dette vil finne sted, men departementet har tidligere antydet at det antagelig kan forventes før sommeren 2020.
Noen av endringene som kommer med den nye loven er at pliktdelsarven til livsarvinger på to tredjedeler videreføres. Nå er det begrenset til en million per arving, men dette økes til 15 G, noe som med dagens verdi betyr cirka 1,5 millioner.
I den nye loven vil man også kunne testamentere bort bestemte eiendeler, også om disse er verdt mer enn arvingens pliktdelsarv. Det kan man ikke etter den nåværende loven.
Mer informasjon kommer når den nye loven trer i kraft.

Opprettelse av testament

Det er strenge formkrav ved opprettelse av testament. Med mindre du har god kjennskap til reglene, kan det være lurt å søke juridisk hjelp når man vil opprette testament.

Oppbevaring av testament

Etter at testament er gyldig opprettet, kommer spørsmålet om hvor man skal oppbevare det. Testamentet kan oppbevares hjemme eller andre steder hvor det er grunn til å tro at det vil bli funnet etter din død.

Fremtidsfullmakter

Her finner du informasjon til hvordan du går frem for å opprette fremtidsfullmakt.

Skatt ved arv av bolig

Her finner du gode tips til hva du bør gjøre etter at leieforholdet er avsluttet

(Ufullstendig)

Generasjonsskifte – Gode løsninger for arv av fast eiendom