Fast eiendom

Eiendom Norge melder om lavere aktivitet i boligmarkedet

Dette innholdet er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Vi befinner oss i en usikker tid. Mange opplever permitering og konkursene vil komme. Det vil høyst sannsynlig ha stor innvirkning på folks økonomi. Eiendom Norge har i samarbeid med Eiendomsverdi AS hentet ut tall fra omsetningen i boligmarkedet per 17. mars.

– Aktiviteten i boligmarkedet har gått ned etter tiltakene mot koronaviruset ble innført i Norge, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Datauttrekket viser at aktiviteten i boligmarkedet var normal frem til torsdag i forrige uke. I helgen har det vært lavere aktivitet enn normalt, men fortsatt både selges og legges ut nye boliger for salg.

Boligmarkedet har altså foreløpig ikke har gått inn i en dvale. Det blir interessant å følge med på utviklingen i boligmarkedet ettersom omfanget av koronaviruset sannsynligvis vil tilta de kommende ukene. Det vil nok bli færre som går på visninger som følge av smittefare. Til gjengjeld har eiendomsmeglere innført en rekke tiltak på visninger.

Eiendom Norge kan samtidig informere om at det er like mange boliger tilgjengelig i markedet i slutten av forrige uke som på samme tid i fjor.

– Mange familier og enkeltpersoner befinner seg i et boligbytte og mellomfinansieringssituasjon nå, og vi må sørge for at disse får byttet bolig på en best mulig måte samtidig som vi bekjemper viruset. I tillegg er det alltid noen som trenger en ny bolig fordi de skiller seg eller er nødt til å flytte fordi leiekontrakten utløper, avslutter Lauridsen.

Eiendom Norge understreker at dataene må behandles med en viss varsomhet, da boligmarkedet i mars og april i stor grad blir påvirket av hvordan påsken faller. Vanligvis legges svært mange boliger ut for salg først etter påske, noe som markerer den såkalte vårflommen i boligmarkedet. 

Det er vanskelig å spekulere i hva som skjer i boligmarkedet fremover. Utviklingen avhenger av hvor raskt man får kontroll over epidemien. Bergen Huseierforening følger situasjonen tett. Dersom noen av våre medlemmer har behov for konsultasjon er vi fortsatt tilgjengelig per telefon og e-post.

Kilde: Eiendom Norge 

Les mer:

Kan leieforholdet avsluttes på grunn av pandemien?

Legg igjen en kommentar