Bergen

Har du bolig til flyktninger fra Ukraina?

Dette innholdet er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norge er forberedt på å ta imot et stort antall flyktninger fra krigen i Ukraina. Bergen kommune forventer at antallet blir større enn kapasiteten til den kommunale boligmassen. Informasjon til byens huseiere fra Bergen kommune.

Slik sender du informasjon

Dersom du har en bolig du ønsker å tilby, send oss en e-post med litt informasjon om boligen: størrelse, antall rom, er det eget kjøkken/bad, og andre relevante opplysninger.

Send e-post: BergenforUkraina@bergen.kommune.no

NB: ikke send personsensitiv informasjon som helseopplysninger og lignende.

Om bosettingen

Bosettingen starter fortløpende i samarbeid med statlige myndigheter. Bergen kommune vil ta i bruk egen tilgjengelig boligmasse og inngåtte rammeavtaler, i tillegg til det private utleiemarkedet. Vi vil derfor gjerne registrere din kontaktinformasjon slik at vi kan ta kontakt på vegne av flyktningene for mulig leieavtale.

Enkelte flyktninger som er klare for bosetting i en kommune velger også ordningen «selvbosetting». Det vil si at flyktningene selv fremskaffer bolig og inngår leieavtale med utleier. Også i disse tilfellene kan en oversikt over ledige boliger være et godt verktøy.

Vi tar vare på din henvendelse og kontaktinformasjon slik at vi kan ta kontakt dersom det blir behov for din bolig når ukrainerne er klare for bosetting i Bergen kommune.

Les pressemeldingen i sin helhet her, lenke til Bergen kommunes nettside