Om Bergen Huseierforening

Bergen Huseierforening

Bergen Huseierforening er en medlems- og interesseorganisasjon for huseiere stiftet i 1885 og er landets eldste huseierforening. I tillegg til arbeidet som interesseorganisasjon yter foreningen sine medlemmer råd og bistand i boligrelaterte spørsmål og utgir medlemsbladet «Huseier». Foreningen arrangerer også medlemsmøter.

Foreningen ble stiftet 13. mars 1885 etter initiativ fra overrettssakfører Knud Angell som også ble foreningens første valgte formann. Angell forstod hvordan huseiernes vitale interesser lett kunne bli krenket gjennom offentlige vedtak. Det var derfor ingen tilfeldighet at det i foreningens formålsparagraf ble fremhevet at foreningen måtte «have opmærksomheden henvendt paa alle kommunale og øvrige foranstaltninger, der vedrøre huseiernes interesser»
Les mer.

Adresse Kanalveien 62, 5068 Bergen
E-post info@huseierforening.no
Telefon 55 31 69 16
Organisasjonsnummer
970 181 547

Våre ansatte:

Anniken Mosby

Advokat, Daglig leder

Anniken Mosby er advokat og daglig leder i Bergen Huseierforening og har vært ansatt siden 2007. Hennes fagområder er særlig utleie, sameier og borettslag, men også andre boligjuridiske tema knyttet til fast eiendom. Anniken har vært oppnevnt partsrepsresentant i Husleietvistutvalget i Vestland siden det ble opprettet i 2010.

E-post anniken.mosby@huseierforening.no

Ole Christian Juriks

Juridisk rådgiver, deltidsansatt

Ole Christian Juriks er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen, og har jobbet i foreningen siden 2017. Han arbeider særlig med utleiesaker, skattespørsmål og byggesaker. I tillegg har han ansvar for webutvikling i foreningen. Ole Christian har vært oppnevnt partsrepsresentant i Husleietvistutvalget i Vestland siden 2018.

E-post ole.juriks@huseierforening.no

Juridisk rådgivning

Vi bistår våre medlemmer med gratis juridisk rådgivning knyttet til bolig.
Medlemmer kan ringe 55 31 69 16 eller kontakte oss via vårt kontaktskjema.

Kunnskapsformidling

Vi arbeider for å spre kunnskap og nyttig informasjon om bolig. Siden 1951 har foreningen utgitt medlemsblad og vi oppfordrer våre medlemmer til komme med ønsker til innhold.

Arrangementer

Vi arrangerer kurs og medlemsmøter. Bli medlem og få mulighet til å delta i våre lærerike forum. Se hva vi kan tilby ved å følge lenken.

Både privatpersoner, borettslag og sameier kan bli medlem. Som medlem kan du også bli med å påvirke vårt arbeid for en bedre bolighverdag.

Bli medlem i dag!

Kontakt oss gjerne!
Vi svarer gjerne deres henvendelser om boligrelaterte saker. Fyll ut skjemaet nedenfor, ring eller send e-post.

Vi er tilgjengelig for fysiske møter i våre lokaler, avtal gjerne i forkant før du kommer. Vi er tilgjengelige fra mandag til fredag 09:00-15:00 til å besvare din henvendelse.