Bergen

Verv din nabo og få flott premie!

Dette innholdet er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bergen Huseierforening i samarbeid med Meyer-Friis Forlag tilbyr vi nå vervepremier for våre medlemmer. Vervepremiene består av håndtegnede utsnitt av Bergen fra 1986. Det er tolv ulike motiver som sammen danner et stort bilde av sentrumsbydelene. Tegningen er en identisk gjengivelse av bybildet med et utrolig detaljnivå. Verket tok tre år å lage og er sannsynligvis den største og mest detaljrike bytegning i sitt slag. Verv en venn, nabo eller andre og begynn din samling i dag!

Medlemskap er tilgjengelig for huseiere, boligselskap, sameier og borettslag – Les mer om medlemskap her.

Henning Meyer i aksjon. Foto: Meyer-Friis Forlag

Henning Meyers gjengivelse av Bergen i 1980 årene er en del av den bergenske historie. Henning Meyer fotograferte og filmet byens detaljer i flere måneder før tegningen kunne begynne. Tegningen er basert på bla. 3600 luftfotoer, og masse annet grunnlagsmateriale herunder 125 videokasetter.  Målet var å ha bytegningen klar til Melodi Grand Prix finalen i mai 1986. Den ble riktignok fullført januar 1988 etter tre år med omfattende arbeid. Henning Meyer døde i 2004.

Slik fremstår bildet over Puddefjorden

Vervepremien kan også brukes som kart eller som dokumentasjon på de «gode gamle dager». Bildene er 52 x 102 cm. Samlet utgjør de tolv tegningene 417 x 160 cm. Trykket på papir. 

 

Det er tilfeldig i hvilken rekkefølge man mottar tegningene, dette for å oppfordre til økt verving av nye medlemmer. Dersom du har et spesielt ønske om hvilken tegning du ønsker kan det presiseres, men det er ikke sikkert ønsket blir oppfylt. Under ser du en oversikt over deltegningene og hvordan det samlede bildet ser ut:

Her er en oversikt over alle bildene – Finner du huset ditt, eller kanskje din arbeidsplass? (trykk for større versjon)

Den som blir vervet må melde seg inn på vanlig måte via nettsiden, eller eventuelt på telefon, og opplyse om hvilket medlem som har vervet ham eller henne. Når det nye medlemmet har betalt kontingent, sender vi ut vervepremie til ververen. Premien er ett trykk per vervede medlem.

Bildene har et utrolig detaljnivå; man ser mennesker, skilt og annen informasjon:

Se for eksempel Fisketorget i glansdagene:

Yrende liv på fisketorget

Vervekampanjen er gjort i avtale med Nils Egil Friis i Meyer-Friis Forlag. Han påpeker at dette er en enestående frihåndstegning i sitt slag:

«Bergenstegningen er omtrent ca 100.000 ganger mer detaljert enn ett Google Earth foto fra samme høyde. Originalen har hengt i Grieghallen og i Bergen Rådhus og det finnes ikke noe tilsvarende frihåndstegning noensinne i verden. Et klenodium for ettertiden eller en fin gave til noen du er glad i.»

 

Det er viktig at den som blir vervet presiserer hvem som skal motta vervepremien ved innmeldingen. Dette er relativt gamle trykk og det kan forekomme estetiske avvik. Verving er kun for medlemmer av Bergen Huseierforening. Bli medlem i Bergen Huseierforening!

Øvregaten 21 – Det var en teppebutikk i våre lokaler i 1986

 

 

Husk at medlemmer også drar nytte av gode tilbud fra våre samarbeidspartnere og gratis juridisk rådgivning, medlemsblad og andre fordeler.

Blant samarbeidspartnerne finner du Hele Ruter A/S på Møhlenpris med medlemsrabatt på bl.a innramming av bilder.

Bli medlem i dag – god verving!

Legg igjen en kommentar