Strøm og energi

Hvordan få best effekt av varmepumpen i vinter?

varmepumpen

Det går mot kaldere tider. Mange har installert varmepumpe i huset, noe som oftest er en økonomisk løsning for oppvarming. Her får du tips om hvordan du bruker varmepumpen riktig.

Vår samarbeidspartner innen rørleggertjenester – VB Gruppen – har laget en huskeliste som det er greit å minne om nå når vi går inn i den kalde sesongen. Hele artikkelen deres finner du lenke til nederst.

Riktig type varmepumpe

Velg den typen varmepumpe som er dimensjonert for dine behov. Luft-luft varmepumper er vanligvis billigere enn luft-vann eller væske-vann varmepumper.

Optimal temperatur

Unngå å varme opp huset mer enn nødvendig, og hold temperaturen jevn. En vanlig varmepumpe vil bruke mer energi på å varme seg opp igjen etter å ha vært slått av enn ved å holde temperaturen jevn.

Riktig plassering

Hvis du plasserer varmepumpens utendørsenhet på et værutsatt område, vil den bruke mer energi til oppvarming. Derfor er del en del som bygger en liten vegg eller et tak over ytterdelen.

Vedlikehold

Vedlikehold av varmepumpen er også svært viktig for å opprettholde god effekt og lavt forbruk. Det store støvfilteret i den innerste delen av varmepumpen bør byttes jevnlig, og det lille filteret hver sjette måned. Det anbefales også ha en årlig service på varmepumpen.  Dette vil hjelpe både på energiforbruket og levetiden til varmepumpen.

 

Les mer om hva vår samarbeidspartner VB Gruppen skriver om hva du må tenke på ved valg av varmepumpe.