Bergen

Egenerklæring om ikke-bruk av ildsted

Dette innholdet er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden nyttår har det vært ulovlig å fyre i ikke-rentbrennende ildsteder i Bergen. Dette medfører at rundt 30.000 ildsteder har blitt ulovlige å bruke. Slik går du frem for å erklære at ildstedet ikke skal brukes.

Etter utallige medieoppslag og artikler, bør det nå være godt kjent at man i Bergen ikke lenger får bruke ildsteder som ikke er rentbrennende. Helst skal man skifte ut til rentbrennende ovn eller peis, eller plombere det mot bruk. Men det er også mulig selv å erklære at man ikke skal benytte ildstedet fra 01 01 2021. Dette kan du som eier gjøre ved å sende e-post til brannvesenet, og du skal da få en bekreftelse tilbake. Oppgi navn, adresse og helst gårds- og bruksnummer på boligen og bekreft at du ikke skal benytte ikke-rentbrennende ildsteder. E-post kan sendes til brannforebyggende@bergen.kommune.no

Vær oppmerksom på at så lenge ildstedet fortsatt er tilkoblet skorsteinen vil du fortsatt motta tilsyn og feieavgift. Les mer her.

Du kan søke Bergen kommune om 5000 kroner i vrakpant for å bytte ut et gammelt ildsted med et som er rentbrennende. Husk også at hos vår samarbeidspartner Modena får medlemmer inntil 15 % rabatt på ildsteder!

Henvisning til denne artikkelen;

Kommentarer er stengt.