juridisk, utleie

Få orden på leieforholdet med en skriftlig advarsel

Fadderuken er over, og forhåpentligvis er de fleste studenter godt i gang med studier og har roet ned festingen for høsten. Men om det er mye spetakkel med leietakeren din – enten det er studenter eller andre folk – så kan det være lurt å sende advarsler skriftlig, og ikke bare si fra muntlig.

Skjema for Advarsel her (lenke)

Advarsel bør sendes dersom leietaker bryter punkter i leiekontrakten i mindre eller større grad. Det kan typisk være bråk og festing utenom avtalte tider, det kan være mistanke om røyking innendørs, ulovlig fremleie, ulovlig dyrehold, sjenerende oppførsel eller andre forhold. Dersom leien alltid betales litt for sent, kan du ta det også opp i en advarsel.

Men merk at dersom saken utelukkende gjelder misligholdt husleie, bør du i stedet bruket skjemaet Påkrav – varsel om fravikelse (lenke).

Advarsel sendes først og fremst for å få leietaker til å slutte med forholdene som er brudd på avtalen, og det vil ofte gjøre nytten. Om det dukker opp nye forhold eller mer av de samme, kan du sende ny advarsel. Om det er gjentatte og alvorlige brudd på avtalen, kan du vurdere oppsigelse. Du stiller sterkere i en oppsigelsessak om du kan dokumentere at leietaker er advart og har fått muligheten til å rette opp sin oppførsel eller på påklagde forholdene.

Det er ikke krav om at advarsel skal sendes rekommandert, men ta vare på en kopi av alt du sender eller leverer. Får du leietaker til å signere på at han eller hun har mottatt advarselen, er det fint, men ikke et krav. Vi anbefaler at du sender kopi til leietakers epostadresse.

Ta kontakt med oss på telefon eller e-post dersom du er medlem og har spørsmål.

 

Related Posts