Samarbeidspartnere

Fem trygge dugnadsvettregler til gjennomføring av vårryddingen

Dette innholdet er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nå er tiden inne for den sedvanlige vårryddingen. Mange styreledere rundt omkring i landets boligselskaper er i tvil om hvordan dette kan gjennomføres på en forsvarlig måte i disse dager. Det er ingenting i veien for å gjennomføre vårrydding nå, men alle som deltar må ta trygge forhåndsregler. Det er viktig å ta vare på både helsen og naboskapet.

For samfunnet er det nå viktig å unngå opphoping av avfall, både med hensyn til smitte og brannfare. Alle ryddedugnader må gjennomføres i henhold til det myndighetene har bestemt. Av den grunn har vår samarbeidspartner Ragn Sells (annonsørinnhold) laget 5 dugnadsvettregler som skal hjelpe boligselskaper med forsvarlig gjennomføring av fellesdugnaden. For de som har enebolig og ikke er tilordnet et boligselskap anbefales det samme.

5 trygge dugnadsvettregler anno 2020 (koronaepedemien)

#1 – nødvendig utstyr

Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre. Bestill leie av containere, beholdere for farlig avfall, EE-bur, avfallssekker o.l på nett.

#2 – god planlegging

Planlegg godt og meld fra om hvor og når dugnaden finner sted, heng opp plakater og send ut informasjon.

#3 – del opp fellesområdet

Se an terrenget, fordel fellesområdet på boenheter, slik at folk ikke kommer for nær hverandre. Vi anbefaler minst 3 meter avstand til personer utenfor din egen husstand under ryddingen. Bonus: Alle får mosjon og masse frisk luft, bra for folkehelsen!

#4 – kildesortering

Se opp for elektronisk avfall samt farlig avfall som maling, spraybokser, impregnert trevirke, kjemikalier og liknende. Dette må sorteres for seg selv.

#5 – hygiene

Vær forberedt på skitne hender og klær, samt virus i all slags vær. Dropp finstasen og husk hansker og nødvendig beskyttelse til ryddelaget. Unngå å ta deg til ansiktet underveis, vask hender før og etter med vann og såpe.

Mange benytter nå muligheten

Alle Ragn-Sells sine avdelinger er åpne, og selskapet forteller at mange benytter muligheten til å rydde opp hjemme, i borettslaget eller i sameiet nå som det er forbud mot å oppholde seg på hytta, eller dra på utenlandsreiser. Kundene bestiller containere til fastpris på nett, pågangen fra både boligselskaper og privatpersoner er svært høy.

 

Som medlem av Bergen Huseierforening får du 10 % rabatt ved bestilling av container til fastpris (se lenke).

– Vi ser at aktiviteten i nettbutikken vår har økt betraktelig den siste uken, det er et sikkert vårtegn. I disse tider er det trygt å bestille container til avfallet, våre folk forholder seg til de direktiver og anbefalinger som Folkehelseinstituttet til enhver tid setter. Det er ikke fysisk kontakt mellom våre sjåfører og våre kunder, sier Bente Åsen Sørum, CMO marked og kundekommunikasjon i Ragn-Sells.

Mange bestiller container i disse dager, både boligselskaper og privatpersoner ser sitt snitt til å rydde. Foto: Ragn-Sells

 

Trenger du noen til å ta flyttevasken? Få 10 % i medlemsrabatt.

Legg igjen en kommentar